Ramazanda Diyet Nasıl Olur?

Ramazanda Diyet Nasıl Olur?

Ramazan Müslümanlar için önemli bir aydır. Bu ay boyunca gün içinde yemek yiyemeyen kişi akşam olduğunda tıkınırcasına yemek yer ve midesine rahatsızlık verdiği gibi vücuduna da ihtiyacı olmadığı kadar kalori ekler. Bu şekilde bir beslenme saatlerce süren açlık yaşansa bile kilo vermeyi engeller ve bazen kilo alımı olarak kişiye geri dönebilir. Peki, ramazanda nasıl kilo verilir? Öncelikle kilo vermek için farklı bir beslenme düzenine geçince bu düzen diyet olarak adlandırılmamalıdır. Diyet psikolojisine girmek kişinin bir süre sonra her yemeğe saldırmasına ve yeme atakları yaşamasına neden olacaktır. Ramazan ayı boyunca kilo vermek isteyen kişi, ilk olarak mutlaka sahur yaparak oruç tutmalıdır. Sahur vaktinde mutlaka protein almalı, bunun yanı sıra sağlıklı yağlar ve bol sebze ile dengeli bir öğün oluşturmalıdır. Bu konuda bilgi almak ve merak ettiğiniz soruları sorabilmek açısından internet sayfalarını üzerindeki ilgili online firmalara bakabilir ve buradan detaylı bir şekilde inceleme yapabilirsiniz.


Sahurda Ne Yiyebilirim?

Sahur tabağında yumurta, peynir, zeytin mutlaka olmalı bunun yanı sıra fındık, ceviz gibi sağlıklı yağlar kullanılmalıdır. Ben ekmeksiz doymam diyen kişiler aşırıya kaçmadan tahıllı ekmekleri tercih etmelidir. Bunu hazırlamakla uğraşmak istemiyorum diyen kişiler, 3-4 yemek kaşığı yulafı 1 bardak süt veya 1 kase yoğurtla birleştirip, içine ekledikleri 1 küçük muz veya başka bir meyveyle birlikte kuruyemiş tüketmeyi tercih edebilirler.

İftarda Ne Yiyebilirim?


Çok aç hissederek beklediğimiz iftar vakti geldiğinde ise, bir su bardağı su ile birlikte şekeri dengelemek amacıyla bir hurma veya zeytinle oruç açılabilir. Ardından 1 kase çorba içilip 10 dakika kadar yemek yemeye ara verilmesi tokluk hissinin gelmesi açısından çok önemlidir. Çorbanın ardından beklenmesi gerektiğinden fazla yemek yemeyi de engelleyecektir. Daha sonra miktarına dikkat ederek hazırlanan yemeklerden yenilebilir. Sebze ve protein ağırlıklı beslenme sindirim açısından daha iyi olacaktır. Karbonhidratlar minimum miktarda tercih edilmelidir. Eğer tatlı yenmek isteniyorsa haftada 2 gün sütlü tatlılar tercih edilebilir. İftar ve sahur arası mutlaka bol su içilmeli, su içmek aksatılmamalıdır. Ramazanda kilo vermek isteyen kişiler iftardan 2 saat sonra yürüyüş yapabilir veya evde antrenman yapabilirler. Oruçlu olduğu zamanlar içinde spor yapmak istenirse kalp atışını fazla yükselten, gereğinden fazla su ihtiyacı yaşatacak sporlar tercih edilmemelidir. Ramazan boyunca bu noktalara dikkat eden, dengeli beslenen ve az da olsa hareket etmeye dikkat eden kişi kilo verebilecektir.